Återanvändning

Allmänt / Permalink / 0
Hej på er!
 
Eftersom vi har fått fantastisk respons på våra nya miljövänliga rutiner när vi packar era beställningar vill jag göra ett ytterligare inlägg om detta. När vi mottar varor från våra leverantörer anser inte vi att kartongerna som varorna ligger i är förbrukade. Att återanvända bland annat kartonger är det enklaste och mest miljövänliga sättet för oss att ta till vara på saker som vi annars skulle slängt eller återvunnit. När vi återanvänder en kartong gör vi det utan ändringar av design eller material, det tycker vi känns bättre än att vi skulle återvinna vilket skulle innebära att kartongen först måste förstöras för att senare kunna tillverka nya kartonger.
På bilden ovan ser du några av våra kartonger som vi har på lager. Det tar ganska stor plats men vi blir bra på att stapla och packa små lådor i stora lådor. När vi sedan får en beställning väljer vi en låda av passande storlek. Men ibland har vi bara stora lådor kvar och då får vi pyssla lite för att anpassa de större lådorna så de passar just din beställning.
Vi tar även tillvara på olika former av plast och papper som kan användas för att skydda extra ömtåliga produkter när de levereras hem till dig. Genom att återanvända plast men även strimla kontorspapper och tidningar, har vi hopp om att aldrig mer behöva köpa plast igen. Vi kan stolt säga att sedan vi införde dessa nya rutiner har vi inte behövt köpa plast en enda gång. Det innebär 3 månader utan ny plast!
Dessa lappar skickar vi ut med din beställning för att du ska få information om varför vi packar med återanvända kartonger och strimlat papper. När vi packar din beställning har vi alltså gjort ett aktivt val där vi valt bort att beställa hem stora mängder kartonger med piggabutiken.ses logotype på. Visst, det ser jätte fint ut den stunden du hämtar ut ditt paket men vi tänker som sagt några steg längre än så.
Avslutningsvis vill vi tacka er kunder för all positiv feedback vi fått för att vi packar på detta sätt. Ni är bäst!
 
Kramar Pigga-Gänget
Till top