Återanvändning

Allmänt / Permalink / 0
Hej på er!
 
Eftersom vi har fått fantastisk respons på våra nya miljövänliga rutiner när vi packar era beställningar vill jag göra ett ytterligare inlägg om detta. När vi mottar varor från våra leverantörer anser inte vi att kartongerna som varorna ligger i är förbrukade. Att återanvända bland annat kartonger är det enklaste och mest miljövänliga sättet för oss att ta till vara på saker som vi annars skulle slängt eller återvunnit. När vi återanvänder en kartong gör vi det utan ändringar av design eller material, det tycker vi känns bättre än att vi skulle återvinna vilket skulle innebära att kartongen först måste förstöras för att senare kunna tillverka nya kartonger.
På bilden ovan ser du några av våra kartonger som vi har på lager. Det tar ganska stor plats men vi blir bra på att stapla och packa små lådor i stora lådor. När vi sedan får en beställning väljer vi en låda av passande storlek. Men ibland har vi bara stora lådor kvar och då får vi pyssla lite för att anpassa de större lådorna så de passar just din beställning.
Vi tar även tillvara på olika former av plast och papper som kan användas för att skydda extra ömtåliga produkter när de levereras hem till dig. Genom att återanvända plast men även strimla kontorspapper och tidningar, har vi hopp om att aldrig mer behöva köpa plast igen. Vi kan stolt säga att sedan vi införde dessa nya rutiner har vi inte behövt köpa plast en enda gång. Det innebär 3 månader utan ny plast!
Dessa lappar skickar vi ut med din beställning för att du ska få information om varför vi packar med återanvända kartonger och strimlat papper. När vi packar din beställning har vi alltså gjort ett aktivt val där vi valt bort att beställa hem stora mängder kartonger med piggabutiken.ses logotype på. Visst, det ser jätte fint ut den stunden du hämtar ut ditt paket men vi tänker som sagt några steg längre än så.
Avslutningsvis vill vi tacka er kunder för all positiv feedback vi fått för att vi packar på detta sätt. Ni är bäst!
 
Kramar Pigga-Gänget

Äntligen - jag har hittat den!

Allmänt, Kropp / Permalink / 0
- Alltid varm
- Svettas lätt Och mycket
- Lökringar nästan dagligen
- Helst inte tighta toppar
- Svarta tröjor känns bäst
- Lyfter på armarna typ 100ggr/dag för att kolla läget
- Luktar även svett...
- Har testat Allt! Även det mest onaturliga och otäcka du kan tänka dig att ha under armarna!
Någon som känner igen sig?!
 
Ja...så här har jag iaf haft det sedan tidiga tonåren, varje dag - mer eller mindre. Jag tycker mig testat Allt, både onaturligt och naturligt under dessa år. Ibland när jag testat något nytt och jag tycker det känns ok så har jag svårt att dölja min glädje. Men sedan tar det någon dag...och jag är tillbaka på ruta ett igen. MEN Nu Är Jag Glad På Riktigt! Jag har nämligen använt Deolicious i snart två månader och den funkar! Jag känner mig fräsch hela dagen! Och jag ska va ärlig och säga att jag var skeptiskt även här. Men efter att tjejerna på Piggabutiken.se, och så många kunder som hört av sig och varit positiva om denna deo, så va jag ju tvungen att testa - så TACK för det! Jag gillar att man applicerar den med fingret, den doftar svagt av mint till en början. Och blir jag nu lite svett av någon anledning så luktar det ingenting! Tack vare att den jobbar med att eliminera bakterierna som orsakar svettlukt.
Perfekt med 15ml när man vill testa sig fram, men även när man är på resande fot. Sedan blir 60ml såklart mer prisvärt. Du hittar båda storlekarna här!
 
Kramar Pigga-Jannica

Hembakat som alltid går hem- tillsätt bara vatten

Allmänt, Livs / Bakmix, Hembakat, Urtekram, Veganskt, ekologiskt, fiberbakmix, giftfritt, piggabutiken / Permalink / 0
Ikväll har jag bakat något som är både gott och nyttigt. Ni vet känslan när man sitter framför tv:n och inte vet vad man är sugen på att äta till kvällsmat. Man tycker sig inte hitta något smaskigt i köket helt plötsligt.. Men efter att rotat runt i köket  hittade jag Urtekrams Fiberbakmix längst in i skafferiet. Och hembakat går ju alltid hem!
Blandningen innehåller läckra, ekologiska ingredienser och är helt glutenfri.
 
Fem snabba om denna goda och framförallt smidiga bakmix!
  • Glutenfri
  • Du behöver bara tillsätta vatten
  • Vegansk
  • Ekologisk
  • Passande att använda till en massa olika bakverk
Du kan själv välja om du vill baka en brödlimpa eller göra små bullar/frallor. Jag valde att göra bullar och i den storlek jag gjorde dem så räckte degen till tio jämna bullar. Beroende på hur stora bakverk du gör så får du anpassa tiden i ugnen efter det. Mina gräddades i ca 40 min så den totala tiden från att jag satt hungrig i soffan till att jag kalasade på nybakat var bara 45min. Riktigt nice!
 
Vilken vardagslyx!
 
Hoppas du har en mysig kväll!
 
Kraar Pigga-Viktoria
 
Till top