Nytt från fantastiska Esse Organic Skincare!

Allmänt, Hudvård, Kropp / Permalink / 0
Äntligen har vi fått hem Kroppsprodukterna från Esse Organic Skincare! Tre nya produkter: Rich Body Moisturiser, Light Body Moisturiser och Body Oil.
Rich Body Moisturiser passar extra bra för torr hy. Innehåller bl.a Kigelia som används för sina stärkande egenskaper.
Light Body Moisuriser passar alla hudtyper, och är en lätt lotion som skyddar, behandlar och återfuktar huden. Innehåller bl.a Marulaolja som är rik på antioxidanter och essentiella fettsyror.
Body Oil passar alla hudtyper. En riktig näringsbomb för huden! Den ger en sametslen, mjuk känsla utan att huden känns fet.
Applicera den på fuktig hud efter dusch eller bad. Massera gärna för att förbättra blodcirkulationen. Fungerar även bra med några droppar i badet, eller som en inpackning i håret över natten.
 
Personligen så älskar jag verkligen dofterna på Esse Organic Skincare's produkter. Jag tycker man får en "spa" känsla. Dofterna kommer direkt från växterna. Esse har valt att enbart använda ingredienser som har en positiv påverkan på huden. Detta innebär att de inte lägger till någon/några ingredienser enbart för doftens skull.
Esse undviker även att använda vatten i produkterna, detta är mycket positivt för huden men bidrar även till att doften från växterna inte ”späds” ut.
Detta då deras största fokus är att skapa effektiv ekologisk hudvård.
Av samma anledning som med doften så lägger Esse heller inte till ingredienser som färgar krämerna vita. Här ser ni exempelvis på hur Light Body Moisturiser ser ut till färgen:
Lite Etik:
- Ekologiskt certifierad - Ecocert
- Vegan
- Mot plågsamma djurförsök (BWC PeTA)
- Återvinningsbar glasförpackning
- Ingredienser från rättvis handel:
- Marula från Eudafanos Kvinnorkooperativ
- Fairtradeodlad Rooibos från Heivelds kvinnokooperativ
- Fairtradeodlad Kigelia från Zambezidalen.
- Manketti från samhällsprojekt för hållbar utveckling i Zambia och Angola
 
Kramar Pigga-Jannica
Till top