Kanonerbjudande på Esse Trial Packs!

Ansikte, Hudvård / eco cert, ekologisk hudvård, erbjudande, esse, esse organic skincare, miljövänligt, piggabutiken, vegan / Permalink / 0

Som vi har nämt här i bloggen tidigare är Esses produkter till för dig som vill använda verksamma, hälsosamma och naturliga produkter, som skyddar din hud och samtidigt vill bidra till en bättre omvärld. Då mänga av våra kunder är väldigt medvetna och intresserade av miljöfrågor, arbetsförhållanden och veganvänliga produkter har vi samlat ihop lite fakta om detta märke.

Esse anpassar sig till de ekologiska normer som fastställts av Ecocert France. Vad innebär då detta? Det betyder att Esse uppfyller alla minimikrav på andelen ekologiska ingredienser i produkterna. De förbjuder även användandet av ingredienser som anses vara osäkra eller ohållbara. Ecocert granskar Esses produktionsanläggning minst två gånger per år och säkerställer att alla råvaror kan spåras till sitt ursprung.

Esse är baserat i Afrika och har uppkommit med hjälp Afrikas otroliga biologiska mångfald. Lokala byar skördar på ett hållbart sätt de växter som används i produkterna och all handel sker med rättvisa handelsvillkor (Fair Trade). Antalet växter som plockas övervakas externt så att skörden är hållbar även i framtiden.

Produkterna innehåller Baobab, Marula och Rooibos tillsammans med många andra afrikanska extrakt för att lugna och skydda din hud. Dessa Afrikanska extrakt och oljor kommer från en rad olika länder i Afrika söder om Sahara, inklusive Zimbabwe, Kenya, Uganda, Malawi, Sydafrika, Moçambique, Namibia, Ghana, Swaziland, Zambia, Angola, Rwanda och Kongo.

Esse är ackrediterat av ”Beauty without cruelty”. De testar alltså inte produkter på djur och köper inte ingredienser från leverantörer som gör det. Och efterssom inga animaliska ingredienser används i produkterna stöds Esse av Vegan Society.

 Praktiska trial packs för dig som vill börja med ett mindre start-kit

Dofterna på Esse Organic Skincare's produkter kommer direkt från växterna. Dem har valt att enbart använda ingredienser som har en positiv påverkan på huden. Detta innebär att de inte lägger till någon/några ingredienser enbart för doftens skull.

Esse undviker även att använda vatten i produkterna, detta är mycket positivt för huden men bidrar även till att doften från växterna inte ”späds” ut. Detta då deras största fokus är att skapa effektiv ekologisk hudvård.
Av samma anledning som med doften så lägger Esse heller inte till ingredienser som färgar krämerna vita. Basen i produkterna är Rooibos. Det är därför ingrediensen Rooibos, tillsammans med flera andra ingredienser, som bidrar till den bruna färgen.

Något som också är väldigt bra är att Esse förpackar sina produkter i återvunnet glas. Alla produkter är biologiskt nedbrytbara, fria från parabener, utan petrokemi, utan syntetiska dofter och fria från syntetiska färgämnen. Just nu har du en fantastisk möjlighet att klicka hem ett eget trial pack till ett kanonpris! Klicka på den länken som passar dig:)
 
 
 
Kramar Pigga-Viktoria

Så skyddar du dig bäst mot solen i sommar

Hudvård, Kropp / ekologiskt / Permalink / 0

Nu när sommaren äntligen är här och vi vistas allt mer ute i solen är det väldigt viktigt att tänka på hur vi skyddar oss mot den skadliga UV-strålningen. Det kan vara ganska krångligt att förstå hur solen skadar huden och därför tänkte jag reda ut detta så tydligt jag bara kan.

UV-strålning delas in i tre grupper (UVA, UVB och UVC) beroende på vilken våglängd strålningen har. Energin i strålningen beror på våglängden och en kortare våglängd innebär en mer energirik strålning. En lite förenklad bild av hur strålningen påverkar oss är att ju mer energirik strålningen är, desto större är risken för skador på din hud.

UVA är den strålning som är minst energirik och gör pigmentet i huden mörkt. Den tränger in i hudens djupare skikt och får huden att åldras i förtid och kan otäckt nog orsaka hudcancer.

UVB har våglängder som är kortare än UVA-strålningens och är därmed mer energirik. Det är framför allt UVB-strålningen som gör att vi blir röda och bränner oss om vi vistas i solen utan skydd för mycket. Den gör också att huden åldras och kan ge upphov till hudcancer.

UVC-strålning är mycket energirik. Men solens UVC-strålning når inte jordytan eftersom all UVC absorberas av atmosfären.

 

Nu vet vi alltså att vi behöver skydd mot både UVA- och UVB-strålning och då är det dags att välja ett passande solskydd och rätt SPF. Många gånger är det just SPF vi går efter vid val av solskydd. Men tyvärr säger SPF ingenting om vilket skydd som ges mot UVA, utan det visar enbart på skyddet mot UVB. När det står en siffra (10, 15, 20, 25 osv) är det skyddet mot UVB som anges.

SPF betyder “Sun Protection Factor” eller översatt “Solskyddsfaktor”, och mäter vilket skydd som ges mot UVB-strålning. Högre faktor innebär ett bättre skydd mot UVB. Väldigt förenklat kan man säga att en solkräm med SPF 30 innebär att man kan vara i solen 30 gånger längre utan att bränna sig, än man skulle kunnat vara utan solkräm.

Men när vi köper solskydd måste vi vara säkra på att de solskyddsmedel vi använder skyddar mot både UVA- och UVB-strålning. Därför vill jag lyfta fram solskydd av märket Eco Cosmetics där du kan känna dig helt säker på att samtliga produkter uppfyller detta skydd.

Eco Cosmetics solskydd är både ekologist certifierade och naturliga. Skillnaden mellan dessa solskydd och kemiska solskydd är att de har olika sätt att ”filtrera” bort UV-strålningen från huden. Eco Cosmetics har ett fysikaliskt filter består av små partiklar som reflekterar bort UV-strålningen. Man kan säga att det fungerar som en spegel utanpå huden. I kemiska filter absorberar molekylerna UV-strålningen och omvandlar denna till oskadlig strålning genom att det sker en kemisk reaktion inne i kroppen. Därför är fysikaliska filter helt klart att föredra enligt mig! Jag vill inte att det ska ske någon kemisk reaktion som denna i min kropp.

Jag vill även lyfta frågan om huruvida Eco Cosmetics produkter innehåller Aluminium som många diskuterar just nu. I ingredienserna finns nämligen något som heter Alumina (Corundum) och då är det många av er som har hört av sig om huruvida detta är skadligt att ha på huden eller ej. För att reda ut detta vill jag därför informera om att Corundum tillhör den grupp av aluminiumoxider som har en hårdhetsgrad på 9. Detta innebär att det är omöjligt för aluminiumet att frigöra sig från pigmentet och komma in i kroppen. Corundum ska alltså inte blandas ihop med de aluminiumsalter som används i bland annat deodoranter.

 Kika in Eco Cosmetics stora sortiment!

Hoppas du känner att du får hjälp av detta inlägg och maila gärna till kundservice@piggabutiken.se om du har några frågor:)

Kramar Pigga-Viktoria

Evelina menskopp

Kropp / menskopp / Permalink / 0
 Tror att många av er har hört talas om menskoppen som under senare år har blivit mer och mer populär. Och det är ju ganska förståeligt med tanke på alla fördelar som den faktiskt har, inte bara för våra kroppar. Menskoppen är gjord i silikon vilket inte torkar ut våra slemhinnor, utan fångar bara upp blodet påväg ut ur kroppen. Den tar också större mängder än en vanlig binda eller tampong, 4-8 timmar brukar funka bra. Funkar bra under träning, bad och när man sover. Smidigare att tömma en menskopp än att slänga en binda/tampong. 
Mer ekonomiskt, en engångssumma på runt 200 kronor och du kan sedan använda koppen i upp till 10 år vilket är stor skillnad om man kollar kostnaden varje månad på tamponger. 
Bättre för miljön är det också! Inget onödigt avfall och en massa extra sopor.
Vad många också tycker är en fördel är att slidans muskulatur får arbeta lite, så du får knipövningar på köpet också ;) 
Första gången jag provade så trodde jag inte riktigt på det.. trodde det skulle läcka, va obehagligt, osmidigt osv.  Efter ett tags användande har jag inget negativt att säga! Man kan få öva lite på vanan att ta ut och in men annars funkar den toppen bra. 
 
För att det ska passa alla finns det i olika storlekar. Storlek 1 passar bra för lätt/måttlig blödning och 2 passar bra för måttlig/riklig blödning. 2 rekommenderas även till de som fött barn. 
 
Rekommenderar er återigen att prova, känns både bättre och fräschare :)
 
Såhär ser Evelina menskopp ut i storlek 2, det lilla snöret dom är där nere klipper man av om man tycker att det är för långt.
 
Levereras i en snygg diskret förpackning 
 
Det var allt för mig för ikväll, hoppas ni alla har en fin onsdag utan regn!
Kramar Pigga- Emelie 
 
Till top