Evelina menskopp

Kropp / menskopp / Permalink / 0
 Tror att många av er har hört talas om menskoppen som under senare år har blivit mer och mer populär. Och det är ju ganska förståeligt med tanke på alla fördelar som den faktiskt har, inte bara för våra kroppar. Menskoppen är gjord i silikon vilket inte torkar ut våra slemhinnor, utan fångar bara upp blodet påväg ut ur kroppen. Den tar också större mängder än en vanlig binda eller tampong, 4-8 timmar brukar funka bra. Funkar bra under träning, bad och när man sover. Smidigare att tömma en menskopp än att slänga en binda/tampong. 
Mer ekonomiskt, en engångssumma på runt 200 kronor och du kan sedan använda koppen i upp till 10 år vilket är stor skillnad om man kollar kostnaden varje månad på tamponger. 
Bättre för miljön är det också! Inget onödigt avfall och en massa extra sopor.
Vad många också tycker är en fördel är att slidans muskulatur får arbeta lite, så du får knipövningar på köpet också ;) 
Första gången jag provade så trodde jag inte riktigt på det.. trodde det skulle läcka, va obehagligt, osmidigt osv.  Efter ett tags användande har jag inget negativt att säga! Man kan få öva lite på vanan att ta ut och in men annars funkar den toppen bra. 
 
För att det ska passa alla finns det i olika storlekar. Storlek 1 passar bra för lätt/måttlig blödning och 2 passar bra för måttlig/riklig blödning. 2 rekommenderas även till de som fött barn. 
 
Rekommenderar er återigen att prova, känns både bättre och fräschare :)
 
Såhär ser Evelina menskopp ut i storlek 2, det lilla snöret dom är där nere klipper man av om man tycker att det är för långt.
 
Levereras i en snygg diskret förpackning 
 
Det var allt för mig för ikväll, hoppas ni alla har en fin onsdag utan regn!
Kramar Pigga- Emelie 
 
Till top