Hudvård från Rosenserien

Allmänt, Hudvård / ekologisk hudvård, pigga-amanda, piggabutiken.se, rosenserien, torr hud / Permalink / 0
För en god ansiktsvård är fuktgivande produkter ett måste. Fukten i din hud påverkar hur den känns, hur den ser ut och hur bra den kan stå emot yttre påfrestningar. En torr hud blir skör och därför mer ömtålig och lättare att skada. Se därför till att fylla på med byggstenar till huden i form av svartvinbärskapslar som rekommenderas som kosttillskott till dig med torr hud.
 
Att tillföra fukt till huden utifrån är också det viktigaste för att behålla den mjuk och elastisk och bra för att förebygga för tidigt åldrande. Med åren blir nämligen huden liksom övriga delar av kroppen torrare. Därför är det viktigt att tillsätta fukt och att även hjälpa huden att binda fukten. Ingredienser som aloe vera gelé och vegetabiliska oljor hjälper till med det.
 
Rosenseriens milda och ljuvligt doftande fuktkrämer är framtagna för att tillföra mycket fukt, ge näring och ny energi anpassat för olika hudtyper. Ögonkrämen är komponerad just för den tunna känsliga huden närmast ögat.
Huden närmast ögat är mycket tunnare än övrig hud, den är även känsligare bl a för att snabbt kunna reagera för att skydda ögat. En vanlig ansiktskräm är oftast för kraftig för partiet närmast ögat och därför rekommenderas där Rosenseriens Eye Cream som är gjord just för detta känsliga parti.
 
Ögonkräm är en superviktig produkt då det är runt ögonen som man får de första ålderstecknen. En ögonkräm reducerar inte bara ålderstecken utan den återfuktar, stramar upp, minskar svullnad samt mörka ringar kring ögonen.  Applicera den med avslappnade fingrar längs benet i ögonhålan.
 
Sen följer du upp med en skön ansiktskräm som passar din hudtyp. Rosenserien har fyra olika som riktar in sig på   känslig/torr, normal/torr, normal/fet och anti-rynkkräm. Komplettera med nattkräm för extra fukt och näring:)
 
Sen får vi ju inte glömma läpparna. Rosenseriens cerat kyddar dina läppar effektivt samt ger näring och mjukar upp utan att skapa smörjberoende. Innehåller karnaubavax som skyddar mot väder och vind och bevarar värme och fukt. Kan även användas på torr, narig hud t ex runt munnen.
 
Det är också viktigt för huden att få i sig tillräckligt med vätska. Att dricka mycket vatten är bra för din hud!
 
Kram Pigga-Amanda
 
Till top