Så formar du dina ögonbryn

Allmänt, Skönhet / pigga-amanda, piggabutiken.se, ögonbryn / Permalink / 0

Det är mycket fokus på ögonbryn just nu när man ser på tränder inom smink och skönhetsbranschen. Därför vill jag visa hur du formar dina ögonbryn för att kan öppna upp ögonen och rama in ansiktet på ett vackert sätt. Ögonbrynen är väldigt viktiga för ansiktet, även fast man kanske inte tror det. Se bara på bilden nedan;)

För inte alls många år sedan var det extremt populärt att man skulle ha tunna, tunna ögonbryn och en del kanske till och med tog bort hela ögonbrynen och bara målade på ett par egna.

Nu för tiden är det mer populärt med täta/tjocka ögonbryn. Man låter sina bryn växa ut och plockar dom allt mindre. Det är en fördel eftersom att ögonbrynens naturliga form är den som egentligen passar just ditt ansikte bäst.

Tänkte ge lite tips om hur du enkelt hemma kan få en fin form på dina bryn.

1. Lägg pincetten nära din näsvinge och håll den rakt upp. Plocka de strån som växer mellan pincetten och det andra ögat.

2. Lägg pincetten nära näsvingen igen och låt den skära över pupillen. Det är ditt bryns högsta punkt, om du vill ha en böj på brynet.

3. Lägg pincetten återigen nära näsvingen och för nu pincetten över yttre ögonvrån. Plocka de strån som växer under pincetten.

Här nedan är en bild som förklarar lite bättre hur jag menar här ovan samt en för-och efterbild på brynfix där jag har plockat och fyllt i Pigga-Viktorias bryn :) Jag använder påde pincett och brynpenna från Maria Åkerberg.

 
Ett par fixade bryn öppnar upp dina ögon och får dig att se piggare ut. Men ta det lungt när du plockar och börja med några strån i taget. Sen fortsätter du bara tills du känner dig nöjd:)
 
Lycka till!
 
Kram Pigga-Amanda
 
Till top