Striae distensae

Allmänt, Baby/Barn, Hudvård / ekologisk hudvård, ekologiskt, hudbristningar, hudvårdstips, kokosolja, maria åkerberg, piggabutiken / Permalink / 0
Striae distensae är ett annat namn för strier. Strier är hudbristningar som uppkommer när underhudens elastiska vävnad tänjs ut och det uppstår en försämring av bindväven. Strier kan uppkomma till exempel vid en graviditet eller en snabb viktökning, det kan även förkomma hos bodybuilders. När dom är nya så är bristningarna oftast röda eller rödvioletta, men efter en tid bleknar dom och blir mer vita.  De vanligaste områderna där det uppstår är över höfter, lår, buk, bröst och överarmar.
 
 Tyvärr finns det inget effektiv mot strier men det man kan göra för att förbygga uppkomsten av dom är att smörja in med exempelvis kokosolja eller kroppsoljan Lovely Mother från Maria Åkerberg.
 
 
Lovely Mother är en massageolja med eteriska oljor från Geranium, Mandarin, Patcholi och Citron som är bra under graviditeten för hela kroppen. Oljan hjälper huden att bevara fukt vilket leder till att huden blir mer elastisk och följer med i växtfaserna. Den verkar även förebyggande mot hudbristningar under graviditet och kan med fördel användas i underlivet för att förbereda inför förlossning.
 
Kramar Pigga-Amanda!
 
Till top