Framhäv dina läppar med en läppenna

Allmänt, Makeup / läppenna, läppglans, makeup tips, maria åkerberg / Permalink / 0
Idag är det nyårsafton och jag tänker lägga lite extra krut på läpparna till kvällens make up. Därför tänkte jag visa och förklara lite hur du kan framhäva och markera dina läppar med en läppenna. Det första och en väldigt viktig sak att tänka på är att din läppenna är vässad. Det kan du göra lätt och enkelt med vässaren från Maria Åkerberg.
 
Den här vässaren har två hål med olika storlekar där du också kan vässa din cover stick penna från Maria Åkerberg.
 
Jag använde läppennan Cold Dark Plum på mina läppar.
 
Börja med att måla med läppennan i mitten av överläppen (vid amorbågen) och i mitten av underläppen med spetsen, och fyll sedan på utifrån och in. Om du vill ha ett intryck av större/fylligare läppar så målar du precis utanför läppkonturen och om du bara vill ha läpparna markerade så målar du på läppkonturen.
 
Efter du fyllt i läppkonturen så fyller du i läpparna med sidan av läppennan.
 
För att framhäva och markera läpparna ännu mer så kan du måla utanför läpparna med Cover Stick. Sen sudda lite.
 
Om du vill ha en liten plutning på läppen så kan du måla med ett läppglans i mitten av läpparna. Jag har använt Läppglanset Princess som är en neutral färg med en lite rosa, kall ton. Det tycker jag är snyggt över läppennan.
 
Sen är du redo för kvällens festligheter! Ha nu ett riktigt gott nytt år!
 
Kram Pigga-Amanda
 

Black is back

Allmänt, Skönhet / Priti NYC, Veganskt, giftfritt, nagellack / Permalink / 0
I veckan landade det efterlängtade svarta negellacket från Priti NYC återigen hos oss Piggabutiken.se. Det är så snyggt och framförallt giftfritt.
 
Detta heltäckande nagellack är vegan och 5-free. Utan gifter, torkar snabbt, flagnar inte, UV-skydd och blir glansiga och hållbara.
 
Priti NYC gör hållbara nagellack i trendiga färger som är vegan och 5-free. De lyxiga nagellacken är helt utan gifter, torkar snabbt, flagnar inte, innehåller UV-skydd och blir glansiga och hållbara.
 
5-free betyder att nagellacken är utan formaldehyd, formaldehydrester, toluen, kamfer, dibutyl phtalate (ftalater) - alla dessa ämnen är kända carcinogener (cancerframkallande ämnen). Nagellacken är säkra att använda på barn och gravida.
 
Välj en färg som passar just dig här!
 
Psst! Glöm inte bas- och topplack för extra bra hållbarhet.
 
Kram Pigga-Emelie
 

Fixade ögonbryn

Allmänt, Makeup, Skönhet / Dr. Hauschka, Ekologiskt smink, maria åkerberg, skönhetstips, ögonbryn / Permalink / 0
Ögonbrynen har en stor betydelse för vårt ansikte, även att man kanske inte tror det eller har uppmärksammat det. Genom att forma och fylla i dina ögonbryn kan du öppna upp ögonen och rama in ansiktet på ett vackert sätt. 
 
Det är alltid fint att markera sina bryn lite med antingen en penna eller en skugga beroende på hur hårt markerade man vill att dom ska vara.
Ett par fixade bryn öppnar upp dina ögon och får dig att se piggare ut. Men ta det lungt om du plockar och börja med några strån i taget. Sen fortsätter du bara tills du känner dig nöjd.
 
Lycka till!
 
Kram Pigga-Amanda
 
Till top