Ekologiska hudvänliga våtservetter

Allmänt, Baby/Barn / bambu, ekologiska våtservetter, ekologiskt, gaia, giftfritt, känslig hud, våtservetter / Permalink / 0
Har du småbarn har du säkert märkt hur smidigt det är med våtservetter så du kan torka av barnet även när du inte har tillgång till vatten. Det säljs allt fler våtservetter och otäckt nog kan många av de vanligaste konventionella märkerna på marknaden innehålla upp till 16 olika kemikalier – ämnen som du inte vill ha på ditt barns eller din egen hud. Några av dessa ämnen är Butylparaben, Etylparaben, Methylparaben, 2-Fenoxietanol, Propylparaben, Cetr,-bromide osv. Testfakta.se har under de senaste åren gjort ett flertal olika tester av våtservetter och det visade sig att 18 av 19 märken innehöll kemikalier som klassas som potentiellt hälsofarliga eller allergiframkallande.
 
Tänk på att ditt barns hud är tunnare än vuxnas och påverkas lättare av kemikalier. Istället för konventionella våtservetter kan du klicka hem dessa ekologiska hudvänliga våtservetter tillverkade i extremt mjuk bambutrasa som är 100% biologiskt nedbrytbar (oberoende tester). Du kan känna dig säker på att dessa innehåller rena, naturliga, ekologiska extrakt som försiktigt rengör, lugnar och vårdar ditt barns hud. Fri från alkohol, petrokemiska ingredienser, tvål, sulfater och parabener,vilket gör den skonsam nog att använda såväl på din babys lilla ansikte som på dess händer och stjärt. Bambu har dessutom i sig antiseptiska egenskaper helt naturligt. Så naturligt och bra!
 
 Av denna bild att döma får dessa servetter högsta betyg av Nicko och hans mamma Pigga-Jannica!
 
Så om du använder våtservetter på ditt barn tycker jag verkligen att du ska klicka hem dessa istället!:)
 
Kram Pigga-Viktoria

Morgonstund <3

Allmänt, Kosttillskott, Kropp, Livs, Träning / glutenfritt, piggabutiken / Permalink / 2
Godmorgon på er!
 
Idag ställe jag och Pigga-Emelie klockan en timme tidigare än vanligt för att ta en promenad och äta frukost tillsammans. Att få börja dagen såhär borde vara en lag ;) Så härligt!
 
 
 
 
 
Kan väl avslöja att vi inte bakade fröknäcket idag utan förra veckan. Det är så smidigt att göra själv och det är faktiskt det godaste knäckebröden jag ätit så har man lite tid över för bakning så prova dessa :)
 
Det roliga med dessa är att jag brukar blanda i lite beroende på vad jag har hemma men sammanlagt brukar jag hamna på cirka 6 dl frön, allt ifrån chiafrön, solroskärnor, linfrön och pumpakärnor. För att kunna smeta ut dem på en plåt tillsätter jag 4 dl vatten och sedan några matskedar rapsolja. Innan de åker in i ugnen på 175 grader brukar jag strö på lite flingsalt. När de fått lite färg och stelnat till som ett knäckebröd är det klart! 
Ett litet tips, det är supergott med getost och tomat på just dessa fröknäcken :)
 
Ha en härlig dag!
 
Kramar Pigga-Victoria
 

Mellis på söndagsaktiviteten

Allmänt, Kosttillskott / Pukka, getraw / Permalink / 1
Hej!
 
Vad gör du en ledig söndag? Under detoxen har det varit lite svårt att hålla igång med träningen som vanligt. Därför tänkte jag att det passar perfekt att åka skidor, vilket dock är ganska krävande för kroppen men väldigt givande och härligt att få vara ute :) 
 
 
För att skydda huden mot kyla och vind använder jag Facebalm Rose som är helt vattenfri och därför väldigt passande såhär års. Huden blir len och återfuktad snabbt. Det är verkligen ett supererbjudande på den just nu så dags att prova på den vettja! :)
 
 
 
 
 
Halva grejen när man är och åker skidor är ju allt mellis man får äta, sitta vid elden och värma sig och sedan ge sig ut igen, underbart!
 
 
 
Get Raw med smak av lakrits åkte ner i magen igår, den är så saftig och god. En hel del mullbär och gojibär åts mellan pauserna också.
Att dricka varmt när man är ute såhär är ju en självklarhet så Pukkate Revitalise blev tacksamt till kroppen.
 
Hoppas du haft en härlig helg och redo för måndag!
 
Kramar Pigga-Victoria
 
Till top