Vad innehåller dina bindor och tamponger?

Allmänt, Intim/Lust / ekologisk bomull, ekologiskt, natracare / Permalink / 0
Visste du att en kvinna använder genomsnittligt 11 000 tamponger under sin livstid? Det är en del i vardagen och många av oss tänker inte på vad marknadens många intimhygienprodukter faktiskt inehåller. Kollar du på förpackningen ser du vilka material som används, men inte vilka kemikalier som finns i. Det står på förpackningarna "fria från parfym" och "anti odör", men innehålls deklaration finns inte.
 
Många konventionella bindor innehåller en kombination av papper som blandas med ett super-absorberande pulver, fibermaterial för ytan, plast och lim. Exakt vad pappersmassan, pulvret, plasten och limmet innehåller förblir dock fortfarande oklart... Så om du ofta drabbas av besvär som klåda, sveda eller återkommande svampinfektioner är detta ofta en allergisk reaktion mot några av de vanligaste materialen som konventionella intimhygiensprodukter tyvärr innehåller.
 
Tittar vi vidare på tamponger inehåller de bla viskos, syntet och bomull. Bomullen oroar mest när det gäller konventionella produkter så det kan finnas kemikalierrester kvar från bommullsodlingen. Dessa ämnen kan otäckt nog vara hormonstörande. 
 
I oktober 2015 publicerades en argentinsk studie där man hittade glyfosater i 85% av de undersökta tampongerna. Det är ett giftigt ämne som anvönds i världens vanligaste bekämpningsmedel. Det var bland annat när vi läste denna studie vi började se oss omkring efter intimhygiensprodukter med bra innehåll för att utöka sortimentet med ytterliga hälsoprodukter på Piggabutiken.se. Det var då vi hittade Natracare.
 
Varför valde vi att ta in bindor och tamponger i sortimentet? Jo, vi vill att du ska kunna hitta det mesta inom naturlig hudvård och hälsa på ett och samma ställe. Vi tar ansvar över hela vårt sortiment och vill erbjuda bästa möjliga produkter till våra kunder, till dig. Vi bryr oss om dig och vill därför påminna om att vara noga med vilken bomull som används om du vill använda tamponger eller bindor. 
 
Var rädd om dig!
 
Kram Pigga-Viktoria
 
Till top