Sola med måtta och förstånd

Allmänt, Kosttillskott, Kropp / betakaroten, better you, eco cosmetics, soleksem / Permalink / 0

Vad härligt att solen är framme igen och att man får njuta av vara ute i trädgården och lapa sol och värme! Mitt motto är numera är att verkligen ta mig tid att sitta ner och bara vara, njuta och koppla av, något jag fått lära mig att göra (är av arten massa projekt på g, så det är en utmaning för mig ;))

Solen är varm och skön men glöm inte bort att skydda dig både inifrån och ut. Som hudterapeut är man lite yrkesskadad och vet hur mycket huden kan åldras i förtid av för mycket solande. Nej tack till slapp, rynkig och storporig hud, därför har jag alltid solat måttligt och med förstånd. Unvika starka solen mitt på dagen och hellre njuta av tidig morgonsol eller eftermiddags-kvällssol tycker jag är mycket behagligare.  Förr fick jag dessutom alltid soleksem vilket jag slipper idag eftersom jag förebygger med Betakaroten från Better You, solar sunt och måttligt samt använder fysikaliska naturliga solkrämer. Betakarotenet aktiverar melaninet (det som ger huden pigment)  och gör att man lättare och snabbare får färg även om man solar mindre. Färgen håller längre och man fjällar inte lika lätt. Var också uppmärksam på vad du använder för solcremer, finns alltför många som är baserade på syntetiska råvaror och syntetiska solfilter. Mina favvisar är solcremerna från Eco Cosmetics, de går in fint utan att kladda och ger ett bra skydd.

Ta hand om er och huden i sommar!
 
Hälsningar Pigga-Katarina

Ögonbrynsfix

Allmänt, Makeup, Skönhet / Ekologiskt smink, Naturlig Makeup, maria åkerberg, pigga-amanda, piggabutiken, snygga bryn, ögonbryn / Permalink / 0
Jag fick ett mail från en kund som undrade hur jag fixade mina ögonbryn, och jag tänkte att jag kunde dela med mig av min ögonbryns-sminkning här på bloggen :)
 
För att sminka mina ögonbryn använder jag mig av ögonskuggorna Warm Brown och Nougat, penseln Eyeliner Brush samt av korrigeringspennan Cover Stick.
 
Ögonskuggorna Nougat och Warm Brown från Maria Åkerberg
 
 Eyeliner-penseln som fungerar både till att måla en eyeliner och till brynsminkning
 
 Cover Stick som fungerar både till att dölja fläckar/ojämnheter och även till att highlighta(framhäva/ljusa upp områden)
På bilden nedan ser du tydligt varje steg:
1. Jag börjar med att dra ett streck med Warm Brown längst med brynets nedre kant
2. Jag drar sedan ett streck över brynet, hur jag vill att formen ska vara.
3. Jag fyller sedan i brynet med Warm Brown, men lämnar den främre delen utan färg.
4. Nu fyller jag i den främre delen av brynet med Nougat.
5. Jag drar nu ett streck med Cover Sticket(Nearly Beige) under brynet och lite över. Detta gör jag för att jag vill framhäva brynet mer.
6. Resultatet.
 
Om du vill ha fylligare och starkare ögonbryn kan jag passa på att tipsa om ögonbrynsoljan Specials For Eyebrows, oljan vårdar under natten och formar på dagen :) 
 
Hoppas alla får en fin dag!
 
Kramar Pigga-Amanda
 
 

Hudvård för morgon och kväll

Allmänt / Permalink / 1
Du har väl inte missat att du hittar hela Dr. Huschkas sortiment på Piggabutiken.se? Detta fina hudvårdsmärke har stor respekt för hudens egna förmåga och deras speciella hudvård handlar framförallt om två saker:
 
  1. Huden har sin egen förmåga att förnya och skydda sig själv. Dr. Hauschkas produkter främjar hudens egen förmåga och hjälper den att återfå balansen.
  2. Alla produkter från Dr. Hauschka är en sammansättning av noggrant utvalda extrakt från läkeväxter. Här används nästan uteslutande naturliga ingredienser från kontrollerade biodynamiska odlingar som följer Demeterreglerna och uppfyller kraven på rättvis handel.
 
För att din hud ska kunna utföra sina olika funktioner måste den hämta kraft regelbundet och tillåtas följa sin naturliga rytm. På morgonen efter att huden rengjorts och stärkts behöver den vård utefter sina individuella behov och skydd från yttre miljöpåverkan som väder och vind.
 
På natten behöver huden inte skydda oss från yttre påverkan på samma sätt så då kan den vända sin energi inåt. För att samla kraft och regenerera och vitaliseras. 
 
En väl förklarade bild om dygnets hudvård ur Dr. Hauschkas katalog "Hudvårdskultur 2016"
 
Det finns många dag- och nattkrämer att välja bland. Just nu testar jag Melissa Day Cream på dagen och Night Serum under natten. Ansiktskrämen Melissa Day Cream applicerar jag på rengjord hud för att lugna och ge en balanserad och matt hy. Citronmeliss är en harmoniserande växt som ger huden en impuls att återfinna sin naturliga balans. Tapiokastärkelse ger en jämn och matt hy. Sammansättningen av läkeväxterna citronmeliss, tusensköna, getväppling, trollhassel och morot verkar lugnande och balanserande på stressad hy.
 
Den fettfria nattvården från Dr. Hauschka låter huden andas och främjar hudens naturliga förnyelseprocesser.  JJag har valt att testa Night Serum som jag applicerar tunt på ansikte, hals och dekolletage efter rengöring och stärkande ansiktsvatten på kvällen. Detta serum passar alla hudtyper och är en basprodukt för nattvård som hjälper huden att regenerera och att återfå sin naturliga balans. Den härligt doftande sammansättningen av äppelblom och äppelfrukt stödjer hudens rytm under natten. Den har kompletterats med extrakt från trollhassel som stärker huden och gör att du får en strålande fräsch hy på morgonen.
 
 
 
 Vill du klicka hem produkter från Dr. Hauschka kan du känna dig säker på att produkterna är:
  • 100 % naturligt och/eller ekologiskt, certifierad enligt NATRUE- och/eller BDIH-standard
  • innehåller inga syntetiska doft-, färg- eller konserveringsämnen
  • innehåller inga mineraloljor, parabener, silikoner eller PEG
  • dermatologiskt testad
  • råvaror, så vitt det är möjligt, från kontrollerade ekologiska eller Demeter-odlingar och bearbetade under korrekta villkor
Om dessa punkter är viktiga för dig kan jag starkt rekommendera Dr. Hauschka!
 
Kram Pigga-Emelie
 
Till top