Manlig hudvård

Allmänt, Herr, Hudvård, Skönhet / ekologisk hudvård, esse organic skincare, hudvård, hudvårdstips, maria åkerberg, naturlig hudvård / Permalink / 0
Många kanske tror att det skiljer mycket på manlig och kvinnlig hudvård, men så är inte fallet. Det finns några skillnader som kan vara bra att känna till;
  • Män har oftast en tjockare hud med större och synliga porer.
  • Männen har skägg som dels gör huden grövre under ett längre perspektiv samt gör huden lite känslig efter åratal av rakning. 
  • Män har oftast mer talgkörtlar i huden vilket resulterar i att män oftast har fetare hy än kvinnor.
  • Det finns också en del forskning på att männens hud åldras senare än kvinnans, eftersom att männens hud innehåller mer kollagen(ett fiberprotein) men när den väl börjar åldras så går det fortare.
Det finns hudvårdsmärken som skiljer på produkter mellan kvinnor och män men det Jag skulle rekommendera är att använda produkter efter hudtyp och hudtillstånd oavsett om man är en man eller kvinna. Alla har inte samma hudtyp oavsett om man är man eller kvinna.
 
Det blir vanligare och vanligare att män går på ansiktsbehandling
 
För bara några år sedan var manlig hudvård inte alls populärt och det sågs inte som något manligt att använda hudvård. I dagens läge ser det helt annorlunda ut och jag har själv märkt av att fler och fler män vill komma på ansiktsbehandlingar och blir mer måna om sin hudvårdsrutin både unga som gamla.
 
Så alla ni manliga läsare där ute, klicka hem ny hudvård nu! Självklart hitar du allt du behöver på piggabutiken.se ;) 
 
Kramar Pigga-Amanda
Till top