Internationella flickdagen

Allmänt / Permalink / 0

Idag är det internationella flickdagen som finns för att uppmärksamma allmänheten om flickors rättigheter och för att diskutera flickors situation med beslutsfattare världen över. Dagen ska göra så att flickor kan nå en jämlik position i samhället. Det är inte bara flickors rätt, utan det är dessutom viktigt för att bryta fattigdomsspiralen. Trots att det sedan länge funnits en dag för barn och en annan för kvinnor så har ingen av dagarna kunnat uppmärksamma de speciella utmaningar som flickor står inför. De är den mest diskriminerade och utsatta gruppen.

 

Här på Piggabutiken.se är dessa frågor viktiga. Därför är vi noga med att undersöka så mycket vi kan om processen från produktionen av produkten till den ligger i din brevlåda. Jag vet att det är internationella flickdagen idag och att det finns en annan dag för internationell kvinnodagen, men jag vill ändå lyfta fram Loelle idag som hämtar sin arganolja direkt från ett kvinnokooperativ utan några mellanhänder. Loelle stöder kvinnorna som tillverkar oljan bland arganskogen mellan Essaouria och Agadir.

 
Oljan som skördas och produceras av kvinnokooperativet i Marocko, är certifierad av organisationerna USDA (amerikanska jordbruksdepartementet) och ECOCERT (certifikat för naturliga och ekologiska skönhetsprodukter). Vi tycker att det är ett fantastiskt initiativ att använda detta marockanska kvinnokooperativ för att tillverka denna olja. Vad tycker du?
 
Kram Pigga-Viktoria
 
Till top