Ny hårbottenstudie av Q for Skin

Allmänt, Hår / Q for Skin, hårbottenbesvär, naturlig hårvård, studie / Permalink / 1
Vi är otroligt glada och stolta över att meddela att Q for Skins senaste hårbottenstudie har blivit publicerad i den brittiska tidskriften Personal Care. Q for skin är ett svenskt modernt och innovativt företag med fokus på resultatinriktad hudvård, framför allt på hud- och hårbottenproblem. Med kliniska studier som grund gör det produkterna högkvalitativa och säkerställer dess effekt. Naturliga råvaror så som havtornsolja och svartvinbärsfröolja används som huvudingrediens i produkterna.
 
Om studien:
  • Studien varade i sju veckor.
  • Produkterna som användes i studien var Blackcurrant Oil,  Havtornskapslar, Quick Relief Shampoo och naturborste.
  • Totalt deltog 15 stycken personer som upplevde att de hade besvär med sin hårbotten. Vanligaste uttrycket var klåda, beläggning, mjäll och torrhetsflagor.
  • Tio av femton hade tidigare sökt hjälp hos sjukvården.
  • Totalt hade sex utav deltagarna behandlats med stark kortisonlösning under flera års tid, en i över 20 år och längre än 30 år. Utan upplevd effekt och utan uppföljning.
 
RESULTAT

Återigen kunde man se fetternas betydelse för en trasig hårbotten. Många av deltagarna hade nästintill inga fetter. Normalvärdet för sebumhalten i hårbotten är 100-220. Genomsnittsvärdet vid första besöket var 7 och sista besöket 30, vilket tyder på en förbättring av fetter i hårbotten, men fortfarande är det ett underskott. Samtidigt en väldigt bra förbättring.

Även i denna studie bekräftas att återkoppling och uppföljning är otroligt viktigt. Det är speciellt viktigt du som kund har förtroende förr oss, och att vi får möjlighet att lyssna på vad du har för problem, våga skicka bilder på din hårbotten och låt oss se för att hjälpa dig. Om produkterna inte fungerar som de ska och resultaten inte upplevs som tillräckligt bra, finns det oftast en lösning bara du vågar att prova dig fram och ger produkterna tid. Tack vare att deltagarna kunde höra av sig för råd och stöttning under studietiden sa en av deltagarna att:
 
Man stöttade och peppade mig att fortsätta. Jag hade kunnat slänga produkterna och sagt att det inte ger något resultat”. Idag är personens besvär med ömhet, torrhetsflagor, rodnad, sår och beläggning borta, men det tog 7 veckor. Se resultatet nedan.
 Så mejla [email protected] så hjälper vi dig antingen via mejl eller telefon. Vi hörs!
 
 
Kram Pigga-Jannica
 
#1 - - Maria Anderzon - Vegansk Skönhetsblogg:

Är produkterna för mjäll eller torr hårbotten? Jag är torr hela jag, så även i hårbotten så kan dessa hjälpa mot det??

Svar: Hej Maria!
Q for Skins shampoon är återfuktande och effektiva mot många hårbottenbesvär. Om du känner dig torr i hårbotten vill jag verkligen rekommendera Nourishing Schampo som återfuktar din hårbotten. Jag vet inte vad du använder idag men vill bara nämna att konventionella shampoon är ofta starka och torkar ut huden, även om det står att de är anpassade för känslig hårbotten. https://www.piggabutiken.se/product.html/nourishing-shampoo.

Nourishing shampoo är även en utmärkt duschgel som är bra för torr hud. Följ upp med en skön olja https://www.piggabutiken.se/product.html/nourishing-oil?category_id=1355 eller body lotion https://www.piggabutiken.se/product.html/quick-repair-cream?category_id=1351 som är anpassad för extra torr hud.

Men när du nämner att du är torr vill jag även nämna att det ofta kommer inifrån. Huden bildas inifrån och ut och därför kan det vara av vikt att tänka på att tillföra essentiella fettsyror av god kvalitet och bra upptag. Har man torr hy har man nämligen ofta problem med att omvandla fettsyror till byggstenar i huden. Därför är Q for Skins Svartvinbärskapslar lätta för kroppen att ta upp och använda. Du hittar dem här: http://www.piggabutiken.se/product.html/q-svartvinvarskapslar?category_id=1574

Lycka till och hör av dig om du har fler frågor. Vi kan även ringa upp dig om du vill:)

/Kram Pigga-Viktoria
piggabutiken.se

Till top