Vikten av fysisk närhet

Allmänt, Kropp / maria åkerberg, massage / Permalink / 0

Vi människor är i behov av fysisk närhet! Behovet är nästan lika stort som vårt behov av vatten, syre och mat. När vi har den fysiska närheten till andra människor så blir vi tryggare, lyckligare och friskare, detta beror på att hormonet Oxytocin frisätts i våra kroppar.

Oxytocin kallas för må-bra-hormonet och för kärleks-hormonet och det frisätts vid beröring, massage, amning, förlossning, sex och vid varma temperaturer. Oxytocin lämnar efter sig en känsla av lugn, ro och trygghet. Utan närhet så kan vi inte återhämta oss, då kroppen inte får en chans till att lagra näring eller läka sjukdomar och skador.

När man går på exempelvis massage så mår man riktigt bra både fysiskt och psykiskt i kroppen efteråt, inte sant? Detta beror på att man har fyllt på sitt förråd med oxytocin :) 
Jag tycker att alla ska ta och unna sig en massage, det är även lätt att göra hemma om man har en bra olja.
 
Maria Åkerberg har olika, härliga massageoljor som ger olika effekter och lämnar efter sig ljuvliga dofter på kroppen :) Det finns också en massageolja som heter Body & Massage Oil Natural som är helt doftfri och utan några eteriska oljor. 
 
Kram Pigga-Amanda
 

Ekologiskt smink från Piggabutiken.se

Allmänt, Makeup / Dr. Hauschka, Ekologiskt smink, maria åkerberg / Permalink / 0

Innan jag började använda ekologisk och naturlig make-up kände jag ofta att det var jobbigt för huden att vara instängd bakom ett lager smink varje dag. Jag minns hur skönt det var att låta huden vila från smink och gå osminkad några dagar och låta huden andas. Känner du igen dig? Nu vet jag att man aldrig ska behöva känna så. Sedan jag började använda ekologisk make-up som finns här på Piggabutiken.se kan jag både känna och se skillnad på min hud. Att den mår så mycket bättre.

Idag använder jag smink från både Dr. Hauschka och Maria Åkerberg som fungerar som en förlängning av hudvården. Med detta smink får jag en fin yta samtidigt som de vackra färgerna vårdar och skyddar mot de dagliga påfrestningar huden utsätts för. Här används bara närande ingredienser som är bra för huden så som mineraler (till exempel järnoxider, talc och titandioxid).

Idag hittar du make-up från nogrannt utvalda varumärken på Piggabutiken.se. Vi är kräsna när vi väljer vilka produkter som ska få finnas med i sortimentet. Det är viktigt för oss att bara jobba med företag som ser till både människan och naturens bästa.
 
Kram Pigga-Emelie
 

Ett måste i handväskan i höst

Allmänt, Kropp / handkräm, nonique / Permalink / 0
Såhär års när luften blir torrare och kylan tränger sig på, är det många som känner att händerna blir allt torrare. En bra handkräm är därför ett måste i handväskan. Vi har många handkrämer här på Piggabutiken.se, men vi är alla eniga om vilken som är den största personliga favoriten. Nonique Intensive Handkräm!
 
Här är en fuktgivande handkräm berikad med bla ekologisk nonifrukt, ekologisk aloe vera, ekologisk olivolja och ekologisk avokadoolja. Alla dessa ingredienser ger tillsammans fukt och näring även åt extremt torra händer.
 
Klicka hem en du också. Jag lovar att du inte kommer bli besviken!
 
Kram Pigga-Viktoria
 
Till top