Kanonerbjudande på Esse Trial Packs!

Ansikte, Hudvård / eco cert, ekologisk hudvård, erbjudande, esse, esse organic skincare, miljövänligt, piggabutiken, vegan / Permalink / 0

Som vi har nämt här i bloggen tidigare är Esses produkter till för dig som vill använda verksamma, hälsosamma och naturliga produkter, som skyddar din hud och samtidigt vill bidra till en bättre omvärld. Då mänga av våra kunder är väldigt medvetna och intresserade av miljöfrågor, arbetsförhållanden och veganvänliga produkter har vi samlat ihop lite fakta om detta märke.

Esse anpassar sig till de ekologiska normer som fastställts av Ecocert France. Vad innebär då detta? Det betyder att Esse uppfyller alla minimikrav på andelen ekologiska ingredienser i produkterna. De förbjuder även användandet av ingredienser som anses vara osäkra eller ohållbara. Ecocert granskar Esses produktionsanläggning minst två gånger per år och säkerställer att alla råvaror kan spåras till sitt ursprung.

Esse är baserat i Afrika och har uppkommit med hjälp Afrikas otroliga biologiska mångfald. Lokala byar skördar på ett hållbart sätt de växter som används i produkterna och all handel sker med rättvisa handelsvillkor (Fair Trade). Antalet växter som plockas övervakas externt så att skörden är hållbar även i framtiden.

Produkterna innehåller Baobab, Marula och Rooibos tillsammans med många andra afrikanska extrakt för att lugna och skydda din hud. Dessa Afrikanska extrakt och oljor kommer från en rad olika länder i Afrika söder om Sahara, inklusive Zimbabwe, Kenya, Uganda, Malawi, Sydafrika, Moçambique, Namibia, Ghana, Swaziland, Zambia, Angola, Rwanda och Kongo.

Esse är ackrediterat av ”Beauty without cruelty”. De testar alltså inte produkter på djur och köper inte ingredienser från leverantörer som gör det. Och efterssom inga animaliska ingredienser används i produkterna stöds Esse av Vegan Society.

 Praktiska trial packs för dig som vill börja med ett mindre start-kit

Dofterna på Esse Organic Skincare's produkter kommer direkt från växterna. Dem har valt att enbart använda ingredienser som har en positiv påverkan på huden. Detta innebär att de inte lägger till någon/några ingredienser enbart för doftens skull.

Esse undviker även att använda vatten i produkterna, detta är mycket positivt för huden men bidrar även till att doften från växterna inte ”späds” ut. Detta då deras största fokus är att skapa effektiv ekologisk hudvård.
Av samma anledning som med doften så lägger Esse heller inte till ingredienser som färgar krämerna vita. Basen i produkterna är Rooibos. Det är därför ingrediensen Rooibos, tillsammans med flera andra ingredienser, som bidrar till den bruna färgen.

Något som också är väldigt bra är att Esse förpackar sina produkter i återvunnet glas. Alla produkter är biologiskt nedbrytbara, fria från parabener, utan petrokemi, utan syntetiska dofter och fria från syntetiska färgämnen. Just nu har du en fantastisk möjlighet att klicka hem ett eget trial pack till ett kanonpris! Klicka på den länken som passar dig:)
 
 
 
Kramar Pigga-Viktoria
Till top