Smidiga brödbaket

Allmänt, Livs / Permalink / 0
"Helgbaket" - om man nu kan kalla det de;). Vi köper aldrig hem bröd eller liknande. Johan och jag har inget behov av det. Vill vi ha något lågkolhydrats-bröd så bakar vi det. I somras blev det en del korvbröd och nu mot hösten blir det mer fröknäcke isf. Jag brukar även se till att ha någon av Urtekram's brödmixar färdigbakade i frysen så Nicko kan få en skiva ibland. Dem är utan gluten, mjölkprodukter och ägg. Supersmidiga att göra, och dessutom väldigt goda. Denna gången blev det Mörk Bakmix där jag blandade i lite russin. Använder mig oftast av brödformar då det är smidigare att ta upp skivor från frysen än frallor.

Tydligen funkar även smeten att äta...


Fröknäcke är annars en favorit i vår familj. Jag gör nog aldrig recepten lika utan det beror på vad som finns hemma. Sammanlagt ska det va 6dl frön. Denna gången blev det 3dl pumpakärnor, 1dl linfrön, 1dl solroskärnor, 0,5dl chiafrön, 0,5dl riven kokos, ca 1msk kokosmjöl (går lika bra med fiberhusk). Blanda med 5dl vatten och låt stå i 3h. In i ugnen på två plåtar med bakplåtspapper i 1,5h 150grader (varmluft 140grader). Mumms!


Kramar Pigga-Jannica
Till top