Ekologiska hudvänliga våtservetter

Allmänt, Baby/Barn / bambu, ekologiska våtservetter, ekologiskt, gaia, giftfritt, känslig hud, våtservetter / Permalink / 0
Har du småbarn har du säkert märkt hur smidigt det är med våtservetter så du kan torka av barnet även när du inte har tillgång till vatten. Det säljs allt fler våtservetter och otäckt nog kan många av de vanligaste konventionella märkerna på marknaden innehålla upp till 16 olika kemikalier – ämnen som du inte vill ha på ditt barns eller din egen hud. Några av dessa ämnen är Butylparaben, Etylparaben, Methylparaben, 2-Fenoxietanol, Propylparaben, Cetr,-bromide osv. Testfakta.se har under de senaste åren gjort ett flertal olika tester av våtservetter och det visade sig att 18 av 19 märken innehöll kemikalier som klassas som potentiellt hälsofarliga eller allergiframkallande.
 
Tänk på att ditt barns hud är tunnare än vuxnas och påverkas lättare av kemikalier. Istället för konventionella våtservetter kan du klicka hem dessa ekologiska hudvänliga våtservetter tillverkade i extremt mjuk bambutrasa som är 100% biologiskt nedbrytbar (oberoende tester). Du kan känna dig säker på att dessa innehåller rena, naturliga, ekologiska extrakt som försiktigt rengör, lugnar och vårdar ditt barns hud. Fri från alkohol, petrokemiska ingredienser, tvål, sulfater och parabener,vilket gör den skonsam nog att använda såväl på din babys lilla ansikte som på dess händer och stjärt. Bambu har dessutom i sig antiseptiska egenskaper helt naturligt. Så naturligt och bra!
 
 Av denna bild att döma får dessa servetter högsta betyg av Nicko och hans mamma Pigga-Jannica!
 
Så om du använder våtservetter på ditt barn tycker jag verkligen att du ska klicka hem dessa istället!:)
 
Kram Pigga-Viktoria
Till top