Produkter till rosacea

Allmänt, Hudvård / Permalink / 1
Vi får många frågor kring hudsjukdomen rosacea så jag tänkte skriva lite om hudsjukdomen och vad man kan göra för att lindra rodnaden.
 
Rosacea drabbar oftast människor över 30 års ålder och kännetecken för en rosacea hud är att huden oftast är röd, irriterad och hettar på ställen som kinder och näsa. Anledningen till rodnaden är att kärlen vidgas. Rosacea kan förväxlas med vuxenacne men skillnaden är att en rosacea hud saknar pormaskar.
 
Vi nordbor har oftast känslig hy och drabbas därför lättare av rodnad. Rosacea kan vara ärftligt och det finns vissa saker som kan försämra huden såsom sol, kyla, stark mat, bastu, alkohol och självklart så påverkar även stress huden. Men solen är en stark bidragade faktor till ökad risk för vidgade blodkärl. Därför är mitt tips som hudterapeut att sola med måtta och använda hög solskyddsfaktor.
 
För att lugna rodnaden kan jag rekommendera följande produkter till dig:

Paket 1 från Esse: Repair Oil och Cream mask
 
Oljan är en reparerande olja som innehåller höga halter av omega-3 som ger mycket fukt till huden. Masken är en lugnande, fuktgivande ansiktsmask som du kan låta verka under natten.
 
 
 
Antirouge serumet är ett fuktgivande serum innehållande hästkastanj som lugnar huden och som du lägger under din dagcreme, jag rekommenderar ansiktscremen Face Protection som passar en känslig hud och dämpar rodnader.
 
Hoppas detta var lite tips om hur du kan ta hand om en blossande hud. Men tveka inte att maila kundservice@piggabutiken.se om du har några frågor.
 
 
Kramar Pigga-Olivia
 
 
 
#1 - - Frida :

Har du något tips på rengöring också? :)

Svar: Hej!Rengöring från Esse kan jag rekommendera heter, Cream clenser och är en mjölkig rengöring som skonsamt rengör din hud. Hoppas du kan gå in på länken nedan genom att kopiera den
http://www.piggabutiken.se/product.html/cream-cleanser?category_id=1335

och från Maria Åkerberg, tycker jag att foaming wash gentle passar. Det är en löddrande mild rengöring som doftar milt.
http://www.piggabutiken.se/product.html/foaming-wash-gentle?category_id=1335

Kram Olivia
piggabutiken.se

Till top