Smidiga brödbaket

Allmänt, Livs / Permalink / 0
"Helgbaket" - om man nu kan kalla det de;). Vi köper aldrig hem bröd eller liknande. Johan och jag har inget behov av det. Vill vi ha något lågkolhydrats-bröd så bakar vi det. I somras blev det en del korvbröd och nu mot hösten blir det mer fröknäcke isf. Jag brukar även se till att ha någon av Urtekram's brödmixar färdigbakade i frysen så Nicko kan få en skiva ibland. Dem är utan gluten, mjölkprodukter och ägg. Supersmidiga att göra, och dessutom väldigt goda. Denna gången blev det Mörk Bakmix där jag blandade i lite russin. Använder mig oftast av brödformar då det är smidigare att ta upp skivor från frysen än frallor.

Tydligen funkar även smeten att äta...


Fröknäcke är annars en favorit i vår familj. Jag gör nog aldrig recepten lika utan det beror på vad som finns hemma. Sammanlagt ska det va 6dl frön. Denna gången blev det 3dl pumpakärnor, 1dl linfrön, 1dl solroskärnor, 0,5dl chiafrön, 0,5dl riven kokos, ca 1msk kokosmjöl (går lika bra med fiberhusk). Blanda med 5dl vatten och låt stå i 3h. In i ugnen på två plåtar med bakplåtspapper i 1,5h 150grader (varmluft 140grader). Mumms!


Kramar Pigga-Jannica

Nyhet från Maria Åkerberg - Night Cream More

Allmänt, Ansikte, Skönhet / Nattkräm, eko, ekologisk hudvård, ekologiskt, maria åkerberg / Permalink / 0
Äntligen är den här! NIGHT CREAM MORE!
Den innehåller en lyxig kombination av Havtornsolja, Apelsinolja, Rosolja och Mynta, som ger en fuktbevarande effekt på huden samtidigt som den motverkar synliga ålderstecken och bygger upp skyddsbarriären. Jag är 23 år och då är det lagom att börja med denna typ av antiage produkter som boostar ordentligt med fukt som förebygger rynkor och linjer.

Night Cream More finns i två olika storlekar och är en näringsrik nattkräm för ansiktet. Krämen motverkar synliga ålderstecken, men jag använder den som sagt för att den ska verka fuktbevarande på min torra hud. Med ett innehåll av Rapsolja och Havtornsolja får Night Cream More en lyxig konsistens och uppbyggande formula. Du måste testa denna! Eteriska oljor från Apelsin, Ros och Mynta ger en fräsch doft och ett utslätande resultat.

Ikväll blir det riktigt fredagsmys här hemma som börjar att tvätta bort make up med cleansing och sedan några spray med Neroli Freshener. Runt ögonen använder jag som vanligt Eye Balm nu när luften är kall och torr på hösten.

 

Hoppas du har en lika mysig fredagskväll som vi<3

Kramar Pigga-Viktoria

Produkter till rosacea

Allmänt, Hudvård / Permalink / 1
Vi får många frågor kring hudsjukdomen rosacea så jag tänkte skriva lite om hudsjukdomen och vad man kan göra för att lindra rodnaden.
 
Rosacea drabbar oftast människor över 30 års ålder och kännetecken för en rosacea hud är att huden oftast är röd, irriterad och hettar på ställen som kinder och näsa. Anledningen till rodnaden är att kärlen vidgas. Rosacea kan förväxlas med vuxenacne men skillnaden är att en rosacea hud saknar pormaskar.
 
Vi nordbor har oftast känslig hy och drabbas därför lättare av rodnad. Rosacea kan vara ärftligt och det finns vissa saker som kan försämra huden såsom sol, kyla, stark mat, bastu, alkohol och självklart så påverkar även stress huden. Men solen är en stark bidragade faktor till ökad risk för vidgade blodkärl. Därför är mitt tips som hudterapeut att sola med måtta och använda hög solskyddsfaktor.
 
För att lugna rodnaden kan jag rekommendera följande produkter till dig:

Paket 1 från Esse: Repair Oil och Cream mask
 
Oljan är en reparerande olja som innehåller höga halter av omega-3 som ger mycket fukt till huden. Masken är en lugnande, fuktgivande ansiktsmask som du kan låta verka under natten.
 
 
 
Antirouge serumet är ett fuktgivande serum innehållande hästkastanj som lugnar huden och som du lägger under din dagcreme, jag rekommenderar ansiktscremen Face Protection som passar en känslig hud och dämpar rodnader.
 
Hoppas detta var lite tips om hur du kan ta hand om en blossande hud. Men tveka inte att maila kundservice@piggabutiken.se om du har några frågor.
 
 
Kramar Pigga-Olivia
 
 
 
Till top