Hudvård steg för steg

Allmänt, Hudvård / ansiktskräm, ekologisk hudvård, hudterapeut, hudvårdssteg, maria åkerberg, olja, rengöring, serum / Permalink / 0
Här kommer ett efterfrågat inlägg om alla stegen du ska gå igenom i din dagliga hudvårdsrutin. När man inte är van vid att använda alla produkter i dessa steg känner man sig ibland lite vilsen om man vill testa något nytt. I vilken ordning ska man göra det? Och varför alla dessa setg? Fortsätt läs så förklarar vi mer!
 
Rengör alltid huden morgon och kväll för att få bort orenheter, makeup och miljöpåfrestningar från huden.
 
Följ alltid upp med ansiktsvatten efter rengöringen, för att återfukta huden och återställa pH-balansen. Du kan också ha med dig ansiktsvatten i din handväska för att återfukta om du känner dig torr under dagen (går även att ha över makeup)
 
Serum innehåller mycket små molekyler som kan tränga ner i huden på djupet och jobba. Serum ger även dina andra produkter en bättre effekt.
 
Olja använder du över serumet för att slussa in serumet och ge effekt av oljan också.
 
Använd på den tunna huden kring ögonen, då huden där är mycket känslig samt tunn och behöver därför en lättare kräm som kan gå in i huden där.
 
Dag- och nattkräm använder du över serum och olja både på dagen och på natten för att ge maxima effekt av din hudvårdsrutin.
 
 
Använd 1-2 gånger i veckan för att ta bort döda hudceller på hudytan och göra så att kommande produkter kan gå djupare ner i huden och få en maximal effekt.
 
 
 
Använd 1-2 gånger i veckan för att boosta och skämma bort huden lite extra.
 
Alla steg i hudvårdsrutinen finns i olika varianter och har olika effekter och resultat. Nu hoppas jag det känns lite lättare att förstå varför du går igenom dessa steg och hur de påverkar din hud positivt.
 
Kram Pigga-Katarina
 
Till top