Hudvårdstips under vinterhalvåret

Allmänt, Hudvård / Q for Skin, ekologisk hudvård, esse probiotic skincare, hudvård, hudvårdsrutin, hudvårdstips, maria åkerberg / Permalink / 0
På vintern är det vanligt att din hud blir annorlunda än vad den är på sommarhalvåret. Huden kan kännas glåmig, trött, stramande och få röd samt blossande hud. Då temperaturen blir lägre utomhus och temperaturskillnaden mellan ute och inne är så stor så resulterar detta i att din hud blir torrare och fuktfattig, huden kan också kännas väldigt obalanserad och man kan få blandade partier mellan fet och torr hy. På vintern behöver därför din hud både mer fukt och näring.
 
På vintern byter vi till varmare kläder och detta gäller också för din hud, vi kan behöva byta ut produkter till produkter som skyddar mot påfrestande klimat och kyliga vindar.
 
Rengöring används både morgon och kväll men om du vet att det ska bli en kall dag så rekommenderar jag att bara ta en pad med ansiktsvatten och rengöra med på morgonen så att hinnan är kvar och fukten behålls i huden, och istället rengöra huden ordentligt på kvällen.
 
Tänk på att också peela din hud någon gång i veckan för att få bort de döda hudcellerna på hudytan och motverka att huden blir yttorr, nu när huden är lite känslig och skör på vinterhalvåret kan det vara bra att använda en peeling som är lite mer skonsam mot huden. Då rekommenderar jag Microderm Exfoliator som är en skonsam peeling från Esse Probiotic Skincare med Kaolin och Kalciumkarbonat som lämnar huden mjuk och len.
 
Eftersom att huden också arbetar när vi sover så är det extra bra att investera i en nattkräm som går in på djupet och ger en extra boost! En nattkräm är mer näringsrik och fetare än en dagkräm och en nattkräm hjälper huden att återhämta sig över natten.
 
För en extra kick för återfuktad och frisk hy så är det superviktigt att fylla på innifrån med Omega 3,6 och 9 som finns i Svartvinbärskapslarna från Q for Skin!
 
Så tänk på att ta hand om dig, både inifrån och utifrån.
 
Kram Pigga-Janica
 
Till top