Rynkor- varför du får dem och hur du förebygger dem

Allmänt, Hudvård / anti age, eko, ekologisk hudvård, maria åkerberg, more, rynkor / Permalink / 0

Vår hud består av 3 olika hudlager; över-, mellan- och underhuden. Tjockleken på de olika hudlagren varierar beroende på vart på kroppen de sitter och även hur mycket underhudsfett vi har och när vi åldras så utvecklar vi linjer och rynkor, samt så blir vi även slappa i huden.

Rynkor uppstår när huden saknar fukt, det kan komma i tidig ålder. För att motverka och bromsa uppkomsten av rynkor så gäller det därför att hålla huden ren och återfuktad. För att förhindra uppkomsten av rynkor ytterligare så är det bra att skydda huden mot solens strålar, då solen har en enorm påverkan av hudens åldrande samt avstå från rökning och leva sunt och nyttigt genom goda och sunda matvanor.
 
Våra gener och kombinationen av hur vi tar hand om vår hud styr hur mycket rynkor vi får. Rynkor uppkommer framförallt på grund av att ämnet kollagen i huden minskar. Kollagen är ett ämne som gör så att huden håller sig flexibel och spänstig. När vi blir äldre så minskar även fettproduktionen i kroppen, i takt med att fylligheten minskar under huden blir huden mer slapp och rynkor uppkommer.
 
Det finns olika slags rynkor. Vi gör vissa ansiktsrörelser ett antal gånger om dagen och då tvingas huden till veck lika många gånger. Detta sker dagligen i takt med att vi åldras och då tappar vår hud sin elasticitet och spänst vilket resulterar i att det bildas rynkor på de områden där huden veckat sig. Vecken blir då synliga när ansiktsmuskulaturen slappnar av. De vanligaste ställena i ansiktet där rynkor bildas är runt ögonen och runt munnen. Om man röker så är det vanligare att fler rynkor bildas runt munnen eftersom att muskulaturen runt munnen spänns runt cigaretten.

Torrhetsrynkor kan uppstå i tidig ålder och detta beror på att det finns för lite fukt i huden. Torrhetsrynkor kan förekomma om du utsatt din hud för uttorkande produkter eller efter att du solat mycket. Dessa rynkor kan man behandla lätt genom att använda rätt hudvårdsprodukter för din hud.

Permanenta rynkor har uppstått i ansiktet utan påverkan av muskulaturen. En del människor får rynkor i ansiktet på grund av vilken sovställning man har, Många människor får rynkor i ansiktet på grund av vilken sovställning de har. En person som ofta ligger på en sida får fler rynkor på just den ansiktshalvan.

Mitt bästa tips för att förebygga rynkor är att vara noga att sköta sin hudvårdsrutin som innefattar allt från rengöring till att återfukta med rätt produkter. Maria Åkerbergs More-serie är återfuktande och innehåller naturliga ingredienser som främjar hudens elasticitet och spänst.

För er som önskar att reducera rynkor och fina linjer rekommenderar vi produkter som ger näring för en mogen hy Maria Åkerbergs More-serie är perfekt! Känner du dig nyfiken tycker jag att du ska klicka hem detta kit som innehåller allt du behöver i din dagliga hudvårdsrutin.
 
Kram Pigga-Jannica
 
Till top