Rosacea

Allmänt, Ansikte, Hudvård / Permalink / 0
Rosacea är en vanlig åkomma, som drabbar huden i ansiktet. Rosacea inträffar vanligen efter trettiofem års ålder, är vanligare hos kvinnor och orsaken till rosacea är oklar. Det berör näsan, kinderna, hakan och ibland ögonen, vanligtvis är det symmetriskt och har både inflammatoriska och vaskulära komponenter, det kan likna en förkylningsskada. 
Rodnad i ansiktet är ett framträdande tecken vid rosacea, en del av behandlingen är därför att undvika aktiviteter och olika faktorer som orsakar rodnad. Detta kan exempelvis vara alkohol, varma drycker och starkt kryddad mat. Andra förstärkande faktorer för rosacea är exponering för sol och vind, temperaturytterligheter, psykologiska faktorer, stress och långvarig användning av kortisonkrämer.
 
En obehandlad rosacea kan leda till tillståndet rhynophyma, grov och klumpig näsa som följd av att talgkörteltillväxten ökar kraftigt. Misstänker du att du har rosacea bör du kontakta hudläkare för att få diagnos. Om du då får mediciner (tetracykliner/antibiotika) mot detta så går det bra att kombinera med våra produkter från Maria Åkerberg :)
Produkter från Maria Åkerberg har ett milt och naturligt innehåll, vilket lämpar sig väl att använda om man har rosacea.  Glöm inte att rosacea är ett hudtillstånd och inte en hudtyp. Rosacea drabbar olika hudtyper och du bör därför alltid ta hänsyn till vilken hudtyp du har i grunden när du väljer hudvård.  

Olive Cleansing är en rengöringscreme med olivolja för torr, känslig och mogen hud.  

Serum Antirouge verkar lugnande och stärkande på kärl.   

Face Protection är en ansiktskräm som lindrar och dämpar rödflammig hud. Passar både torr och känslig hud. 

I torr, bitande kyla är ansiktsbalm att rekommendera för att skydda maximalt, Face Balm More eller Face Balm Moist.   

Vill du behandla med en ansiktsmask så är  Face Mask Clearing att föredra.

Ha en fin dag!

Har du några frågor eller funderingar får du gärna kontakta mig på [email protected]

Kramar Pigga-Amanda!

 
Till top