Lucka 23 - Ekologiska babyservetter

Allmänt, Baby/Barn / eko, ekologiska våtservetter, ekologiskt, gaia, giftfritt, våtservetter / Permalink / 0
I dagens lucka vänder vi oss återigen till medvetna föräldrar med ett erbjudande på ekologiska babyservetter. Under hela dagen kan du klicka hem två förpackningar babyservetter av märket Gaia för 125kr. Varje förpackning  innehåller 80st mjuka våtservetter som är snälla mot ditt barns hud, på riktigt.
 
Detta är ekologiska hudvänliga våtservetter tillverkade i extremt mjuk bambutrasa som är 100% biologiskt nedbrytbar. Innehåller rena, naturliga, ekologiska extrakt som försiktigt rengör, lugnar och vårdar ditt barns hud. Fri från alkohol, petrokemiska ingredienser, tvål, sulfater och parabener,vilket gör den skonsam nog att använda såväl på din babys lilla ansikte som på dess händer och stjärt. Bambu har dessutom i sig antiseptiska egenskaper helt naturligt.
 
I detta inlägg vill vi även passa på att informera om  11 olika ämnen som ofta förekommer i konventionella våtservetter (som påstås vara anpassade för barns känsliga hud):
 
1. Bensoesyra: Måttligt irriterande för hud och ögon. Kan orsaka kontaktallergier hos känsliga personer.
2. Butylparaben: Långvarig eller ofta upprepad kontakt kan i enstaka fall orsaka överkänslighet med allergiskt kontakteksem som följd.
3. Cetrimonium bromide: Kan orsaka hudirritationer och irritationer i ögon. Har visats sig kunna ha missbildande och förgiftande effekt på foster.
4. Citronsyra: Irriterar ögonen vid direktkontakt. Det finns studier som tyder på att användning av produkter som innehåller citronsyra kan ge ökad känslighet för solljus.
5. Etylparaben: Långvarig eller ofta upprepad kontakt kan i enstaka fall orsaka överkänslighet med allergiskt kontakteksem.
6. Limonene: Klassas som miljöfarligt ämne. Ämnet har irriterande egenskaper med påvisad risk för kontaktallergi och överkänslighet.
7. Methylparaben (MHB): Långvarig eller upprepad kontakt kan i enstaka fall orsaka överkänslighet med allergiskt kontakteksem. 
8. Parfym: Parfymer misstänks generellt kunna orsaka överkänslighetsreaktioner och vara allergiframkallande.
9. 2-Fenoxietanol: Medelhög giftighet vid förtäring, irriterande för ögonen.
10. Propylparaben (PHB): Långvarig eller ofta upprepad kontakt kan i enstaka fall orsaka överkänslighet med allergiskt kontakteksem.
11. Natriumbensoat: Misstänks kunna vara allergiframkallande och orsaka nässelutslag.
 
Så välj istället att klicka hem Gaias ekologiska bambuservetter!
 
Dagens lucka kan vi här hemma absolut inte motstå då detta är en förbrukningsvara som vi har både "Kånken", i badrummen och vid matbordet. Ja visst går det bra att göra egna, men här är jag lite bekväm..ioch nöjd över att ha hittat just dessa. Så passa på att bunkra upp!
 
Du hittar erbjudandet här!
 
Kram Pigga-Jannica
 
 
Till top