Deodorant som är mån om din hälsa

Allmänt, Kropp / deo, deodorant, ingredienser, reningssystem, svett / Permalink / 0
Visste du att förr i tiden så smorde egyptierna in sina armhålor med kanel eller citrusparfyrmerade oljor för att förhindra svettlukt?
 
En stor del av befolkningen har en deodorant eller en antiperspirant hemma i badrumsskåpet. Produkten används i syftet att lukta gott och hämma att svett ska uppstå. Aluminiumklorid är en vanlig ingrediens i deodoranter och antiperspiranter. Aluminiumklorid är en kemisk förening som består av klor och aluminium. Aluminium fungerar som nervgift och en del forskning drar slutsatser av att människor med ett ökat aluminiumintag löper större risk för att få Alzheimers och olika typer av cancer! Aluminiumsalter hämmar också svettproduktionen, detta kallas för antiperspirant.
 
När man använder antiperspiranter så täpper man till svettkörtlarna och gör att kroppens reningsprocess hindras samt rubbas dina naturliga signalement i omgivningen. Du svettas inte bara när din kroppstemperatur höjs eller när du vill bli av med gifter utan också när du blir rädd, nervös eller känner attraktion. När vätskan från svettningen får kontakt med kroppen så aktiveras dina doftkörtlar , detta har en väldigt stor funktion när du möter andra människor och vid valet av din partner.
 
Många lymfknutor finns i våra armhålor som samlar upp stormolekulära ämnen samt bekämpa gifter som din kropp inte vill ha. När du applicerar din deo så åker aluminiumet rakt ut i blodomloppet och passerar många celler och organ i din kropp och kan stanna på en del ställen och ställa till med stora och svåra konsekvenser i framtiden.
 
Det bästa är att nu finns det deodoranter utan dessa farliga ämnen som är helt naturliga!
 
Min personliga favorit är deodoranten för dam från Rosenserien. Deon har en doft av ros och är väldigt effektiv.
 
Så kom ihåg att 50 procent av kroppens reningssystem utgörs med hjälp av lymfocyter och svett, resten tar urinen hand om. Täpp inte till och kapsla in ditt svett när det finns bättre alternativ som håller både lukt och svettlökar borta. Ta hand om dig och invenstera i din hälsa på ett så enkelt sätt som att byta deo!
 
Kram Pigga-Amanda
 
Till top