Varför ska du använda så många ansiktsprodukter?

Allmänt, Hudvård / ansiktskräm, ekologisk hudvård, face balm, höst, maria åkerberg / Permalink / 0
Du har säkert läst många rekomendationer och tips på hur du behåller huden återfuktad och smidig när vintern kommer. Det pratas om oljor, serum och balmer och du blir ibland mer förvirrad än klok på allt som skrivs och sägs. Behövs verkligen allt detta och räcker det inte med en produkt?
 
För ungefär ett år sedan publicerade Maria Åkerberg en klockren förklaring på varför och hur du ska använda dina hudvårdsprodukter för att skydda huden mot kylan. Jag tänker att det är dags att friska upp minnet och gå igenom listan på vad du behöver och varför du behöver dessa produkter när det börjar bli kallt. Fortsätt läs för tydligare än såhär blir det inte.
 
Tänk dig att du ska klä på dig kläder för att vistas utomhuds en kall vinterdag. Då har du troligtvis på dig underkläder, långkallingar, favorittröjan och till sist vinterjackan. Alla dessa lager ska du även ha i din hudvård. 
 
Börja med Serum och Royal Facial Oil närmast huden som tränger ner i de djupare hudlagren. Serum läggs alltid på ren hud under dagkrämen och har olika egenskaper beroende på vilken man väljer. Det finns aktiverande med tillexempel c- vitamin, växtbaserad hyaluronsyra eller med hästkastanj.
 
Följ upp med Face Lotion som fungerar som ett mellanlager. På vintern behöver man oftast en kräm som ger mer fukt och näring då vi oftast har torrare inomhusklimat.
 
Avsluta med Balm för att kapsla in maximalt med fukt och skydda mot kyliga vindar. En ansiktsbalm eller facebalm som det också kallas ger huden extra näring och skydd. Den är oftast vattenfri vilket gör den extra skyddande vid påfrestande klimat som den svenska vintern. Speciellt bra vid kalla och blåsiga väderförhållanden eller när huden är i behov av extra vård. 
 
Ta endast en liten mängd, likt en ärta, då balmerna är väldigt dryga och koncentrerade och låt den smälta lite mellan fingertopparna innan du försiktigt masserar in den i ansiktet och ner mot halsen. Finns olika sorter för olika hudtyper!
 
Hoppas det nu är lite tydligare för dig vad du ska använda och hur produkterna kompletterar varandra. 
 
Kram Pigga-Jannica
 
Till top