Avkoppling med lavendel

Allmänt / avkoppling, ekologisk hudvård, hälsa, lavendel, weleda / Permalink / 0
Det finns en speciell doft som är känd för att skapa lugn och avslappning. För visst kan du hålla med om att det inte finns mycket annat som är lika direkt avslappnande som doften av lavendel? Den perfekta doften för lugn och avkoppling.
 
Det finns spännande nog forskning som visat att beståndsdelar i den eteriska olkan har en lugnande verkan på det centrala nervsystemet, underlättar avkoppling och gynnar hälsosam sömn. Känner du dig rastlös, har svårt att sova eller känner dig spänd kan du altså få hjälp med detta genom doften av lavendel.
 
Här kommer ett tips för dig som vill lugna kropp och själ efter en hektisk dag!

Börja med ett varmt bad eller en varm dush med Weledas naturliga duschkräm med  äkta eterisk lavendelolja. Den rengör milt med socker- och kokostensider utan att torka ut din hud. 

Efter duschen smörjer du in dig med en avslappnande kroppsolja ur samma serie som vårdar och mjukgör huden samtidigt som den verkar lugnande och rogivande på sinnet. Massera in oljan tunt på lätt fuktad hud efter duschen eller badet för att oljan lättare ska gå in i huden. Kan med fördel användas vid massage.
 
Avsluta kvällen med en värmande kopp te. Välj Night Time från Pukka som innehåller valeriarot, lavendel, kamomill och lakritsrot som hjälper dig att varva ner. Med en örtig smak samt blekgrön färg.
 
Stäng av all teknik du har runt dig och gör följande övningar för att slappna av:
  • Ta några djupa andetag ända ner till magen - och tänk att du andas ut alla spänningar och stress! - Det minskar stress och spänningar.
  • Sträck armarna över huvudet och sträck på dig ibland. - Gäspa gärna. - Det hjälper dig att reglera spänningsnivån i kroppen, stressen och att bli lite piggare.
  • Lyft upp axlarna mot öronen. Håll kvar lite. Sänk ner och känn skillnaden x 3. - Ökar cirkulationen och minskar spänningen i kappmuskeln - den s.k. stressbarometern.
Investera i din hälsa och unna dig en skön kväll utan stress!
 
Kram Pigga-Viktoria
 
Till top