En hälsosam hårbotten

Allmänt, Hår / Q for Skin, hårbottenbesvär, naturborste, naturlig hårvård, pigga-jannica, skorv, volym / Permalink / 0
Har du läge använt kemisk hårvård är din hårbotten som ett vaxat skal fylld med kemiska rester som påverkar den naturliga produktionen av oljor. Det naturliga tillståndet för huden ska vara som en tvättsvamp, kunna suga upp fett och resa upp hårstrået cirka 1cm från botten. Detta tillstånd når du genom att använda naturlig hårvård och stylingprodukter. 
 
Förutom att byta till naturligt shampo och balsam rekomenderar vi alltid Naturborsten. Alla som borstar håret bör byta ut sin plastborste till en naturborste tycker jag. När du återställt balansen i din hårbotten avlägsnar nämligen naturborsten gamla hudceller och beläggningar samtidigt som den förbättrar cirkulationen genom att massera och stimulera din hårbotten. Jag upplever att jag får mer volym när jag borstar håret upp och ned och att den motverkar frissighet. 
 
Borsta din hårbotten varje morgon och kväll när håret är torrt. Ta långa masserande drag genom att trycka borsten mot hårbotten. Använd hela borstens bredd och dela gärna upp håret i små benor så att du kommer åt hela hårbotten. Borstningen är viktig för att få bort gamla hudceller och stimulera till en god cirkulation och för att öka upptaget av näringen i ditt naturliga shampoo. Nedan följer tre tips på naturligt shampoo med olika egenskaper av märket Q for Skin.
 
Ett härligt och proffesionellt schampoo/duschgel med den exklusiva svartvinbärsfröoljan som ger liv till ett torrt hår. Shampot har även en reparerande effekt, och kan användas dagligen. Passar dig med känslig/normal hud och hårbotten, och även för färgbehandlat hår.
 
- Ger näring, lyster och glans
- Fuktgivande
- Vårdande och reparerande
 
Ett härligt och naturligt shampoo/duschgel utan doft som är perfekt för dig med mycket känslig hud och hårbotten. Så fantastiskt milt att du kan använda det varje dag.
 
-Fuktgivande
-Vårdande och skyddande för både håret, hårbotten och huden
 
För dig med hårbottenbesvär som t ex mjäll, torrhet och beläggning. Shampoot kan även användas som kroppstvål vid besvär och används dagligen eller vid behov. Massera in det grundligt i hår och hårbotten följt av noggrann sköljning. Rekommenderas även för färgat och behandlat hår. Mycket drygt.
 
-Återfuktar hårbotten
-Effektiv mot beläggning/mjäll
-Kan även användas som kroppstvål vid hudbesvär.
-Passar även bra till behandlat och färgat hår.
 
Oavsett vilket shampoo du väljer passar naturborsten alla hårtyper. Då den även är lämplig för barn så kan alla i familjen kan använda den. Kanske har ditt barn skorv? Mina barn har inte haft speciellt mycket skorv, men det har absolut funnits där...känner du igen detta är ett bra tips är att massera in olja på kvällen så den kan verka under natten. Sen borstar du hårbotten med naturborsten för att skonsamt kunna få bort skorven.
 
Psst! Nu till vintern är naturborsten extra bra för dig som lätt får elektriskt hår. Vanliga borstar med plastpiggar ger samma effekt som att gnugga en ballong mot huvudet. Naturborsten däremot sluter varje hårstrå och fördelar de naturligafetterna i håret och lämnar det mjukt och glänsande.
 
 
Kram Pigga-Jannica
 
Till top