Manlig hudvård

Allmänt, Herr, Hudvård / ekologisk hudvård, gaia, hudvård, weleda / Permalink / 0
Manlig hudvård är lika viktig som kvinnlig hudvård även att det inte är lika vanligt förkommande hos män att använda hudvård som det är hos kvinnor, vilket jag som hudterapeut tycker är tråkigt då jag tycker att det ska vara en självklarhet både för män och kvinnor att använda hudvård dagligen, då huden är vårt största organ.
 
Mannens hud är 20% tjockare än kvinnans samt har en högre talgproduktion. Det som också skiljer kvinnans och mannens huden från varandra är att kvinnor generellt inte har hårväxt i ansiktet, vilket man måste ta hänsyn på i mannens hudvård.
 
2 superbra produkter från GAIA, för män är Made for Men Wash och Made for Men Face Créme.
Det gäller att rengöra huden morgon och kväll ordentligt för att få bort orenheter och påfrestningar utifrån, sedan följa upp med ansiktskrämen för att återfukta huden och göra den mjuk, både morgon och kväll. Dessa två passar för alla hudtyper!
 
Vi har sedan en ansiktskräm för män med normal till torr hy från Weleda som är väldigt näringsrik, skyddande och fuktgivande. Den heter Men's Intensive Cream. Superbra nu på vintern när luften är torrare och kallare och gör att din hud kan ta skada.
 
Moisture Cream For Men är en lätt och smidig ansiktskräm som kanske passar en hud som aldrig blir torr utan en mer normal till bland-/fet hy.
 
Fuktgelén Moisturizer for Men är återfuktande och närinsrik gelé för ansiktet som absorberas lätt av huden och mjukgör. Den har även en anti-rynk-effekt.
 
Så bra produkter och alla män borde ha någon eller några av dessa i sitt badrumsskåp.
 
Kram Pigga-Amanda
 
Till top